Torres del Paine - Reisverslag uit Puerto Natales, Chili van Saskia en Tine Deklerck Pyfferoen - WaarBenJij.nu Torres del Paine - Reisverslag uit Puerto Natales, Chili van Saskia en Tine Deklerck Pyfferoen - WaarBenJij.nu

Torres del Paine

Door: Tine en Saskia

Blijf op de hoogte en volg Saskia en Tine

10 Mei 2008 | Chili, Puerto Natales

Dag allemaal,
We zijn de grens overgesprongen naar Zuid-Chili.
Pto Natales is ook voor ons de uitvalbasis om naar het Nationaal Park, Torres del Paine te gaan. Dit park is Chili's pronkstuk en sommigen vinden dit park zelfs 1 van de mooiste ter wereld. Aangezien wij niet de beste hikers zijn, hebben we niet zoals velen het park in 5 dagen bezocht, maar in 1 dag. Doordat we op het einde van het seizoen zitten, zijn de meeste refugios in het park gesloten, dus de enigste optie om nu nog te kunnen trekken, is kamperen met tent. Wij zagen het echter niet zitten om in de koude en regen te kamperen, dus kozen we voor een dagtrip in het park.
Het reservaat bevat een divers landschap met o.a. dichte bossen, uitgestrekte meren, watervallen, gletsjers (die we deze keer niet beklimmen) en we hebben hier de kans om vossen, Arenden en de Patagogian guanaco's van dicht te zien.

De volgende dag gaan we samen met onze Nederlandse vriendin naar een estancia, waar we een namiddagje paardrijden. Te paard gaan we een heuvel op, waar we een goed zicht hebben op Pto Natales. Onderweg laten we onze paarden eens gaan en vliegen in derde versnelling de caballero achterna. :-)
Onderweg zien we niet alleen een mooi landschap, maar ook koeien en wilde paarden.

Vanuit Pto Natales nemen we de Navimag, een cargoschip die ook cabines heeft voor toeristen, naar Pto Montt. Dit was een 3-daagse boottocht van 1500 kilometer door de Chileense fjorden en langs het Patagonische Andesgebergte.
Het enigste nadeel aan een cargoschip is, dat je niet op voorhand weet welke vracht hij zal meehebben en in ons geval waren het vrachtwagens met koeien, koeien en nog eens koeien. We moeten jullie er niet bij vertellen welke geur dat gaf na 3 dagen zeker? :-)
De laatste dag passeerden we het dorp Chaiten, waar de vulkaan Chaiten net aan het uitbarsten was. Jammergenoeg was het net iets te donker en bewolkt, waardoor we enkel een oranje wolk konden zien.

Hete lavagroetjes uit Chili
Saskia en Tine

• 11 Mei 2008 - 11:54

Nestje:

beuhhhhh,ihiiihii copains beestig boeltje daar in chili:-)
    tis weer de max é wat jullie beleeft hebben super echt super!
    het zit daar vergeven van de hollanders zeker nou zeg nie te doen wel leuk zo af en toe iemand te leren kennen .alé de valiesjes zijn gemaakt we zijn er helemaal klaar voor k'zient zitten zunne! zal toch het gevoel hebben wat dichter bij mn vriendjes te zijn ook al is dat zeker niet zo maar toch tis ook amerika é schetebezen tot binnenkort toedeloeeeee smak x

• 12 Mei 2008 - 09:28

Marleen:

het is toch echt gewoon ongelooflijk super wat jullie allemaal doen, en jullie hebben dan ook no vele extra'tjes, vulkanen die net uitbarsten, stukken van de gletsjer die net afvallen , GENIET ervan en ervaar maar zo een bagage zowel van buiten(zichten , reuken... enz, als binnenin zijn van onschatbare waarde het ga jullie goed

• 12 Mei 2008 - 10:23

Tante Krol:

Hey, eindelijk nog eens wat tijd genomen om jullie fantastische avonturen te bekijken, en zelfs wat mee te genieten.
    Nu beginnen we toch echt uit te kijken naar jullie terugkomst hoor. Mogen we nu echt aftellen ? Of zullen jullie er nog een maandje aanbreien ? Zo'n fantastische reis kunnen ze jullie zeker niet meer afpakken hé. Geniet nog volop en bedankt dat we via deze weg kunnen meegenieten via jullie foto's en reisverhalen. We merken dat het jullie nog steeds goed gaat.
    Heel veel liefs van tante Krol en sorry dat ik zo lang niets meer van me liet horen.
    Bye, bye....

• 12 Mei 2008 - 11:34

Kim:

Hey Chiliaantjes
    Regen? Wind? Geen foto's van Saskia én Tine als Red Hot Chili Peppers dus? Ik had er nochtans zo naar uitgekeken. Zou geweldig staan 'ip de schouwe tus'... een foto met dat onderschrift :-)
    Maar goed, jullie verslag is weer eens eductief zeer verantwoord. Wat hebben we vandaag geleerd:
    - Onze chica's zullen volleerde amazones zijn als ze terugkomen;
    - Jullie zijn erg leergierig. Gelukkig heeft de duisternis jullie tegengehouden of jullie waren ín de vulkaankrater gaan kijken;
    - Zelfs op de boot word je achtervolgd door levende Argentinian Steaks.

De wereld is een toverbol!

Dikke x

• 14 Mei 2008 - 15:08

Mams:

mooi mooi mooi,meer kan niet uit mijn verbouwereerde strot krijgen.dat ijs zo blauw!!!!,een stukje vervrozen mediterranee? geniet maar van al het goede dat z.am, jullie te bieden heeft,dikke knuf mams

• 16 Mei 2008 - 21:53

J-LO&CO:

zusje,Prachtig é,wat kan ik daar meer op zeggen!!Weet dat we je super missen,maar geniet er maar goed van!!Ik doorm niet anders dan dat je plots terug bent zonder iets te zeggen,is nog leuk je in mijn dromen te zien!!Met ons bijna drietjes alles goed é!!Titi we miss you,

xxxxxxxxxxxxxxxxxx en pinkie

Saskia en Tine

Hallo iedereen, we konden onze reiskriebels niet langer bedwingen, en starten ons groot avontuur op 14 oktober. Onze plannen waren al deels gesmeed in Nepal. We moesten na 3 weken al terug naar huis, en er was nog zoveel te zien! India lag zo dichtbij, en we waren zelfs nog niet in Tibet geweest! Dus i.p.v zonder veel na te denken en in Nepal te blijven (een beetje te impulsief? :-)) Hebben we na wat voorbereiding en veel eliminaties (de wereld is echt groot) beslist om in China te starten. We gaan proberen om met deze blog jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden, en verwachten van jullie ook nu en dan eens een berichtje. Tot in China groetjes Saskia & Tine