Perito Moreno - Reisverslag uit El Calafate, Argentinië van Saskia en Tine Deklerck Pyfferoen - WaarBenJij.nu Perito Moreno - Reisverslag uit El Calafate, Argentinië van Saskia en Tine Deklerck Pyfferoen - WaarBenJij.nu

Perito Moreno

Door: Tine en Saskia

Blijf op de hoogte en volg Saskia en Tine

06 Mei 2008 | Argentinië, El Calafate

De hoofdatractie van El Calafate, is de gletsjer Perito Moreno.
Per bus gaan we naar het Los Glaciares Nationaal Park. Dit gletsjerpark is in het totaal ongeveer 350 kilometer lang en zo'n 50 kilometer breed.
De Perito Moreno is de meest gekende gletsjer, omdat hij de enige gletsjer is die nog steeds groeit, zelfs tot 2 meter per jaar.
Aangekomen in het park, steken we per boot de Brazo Rico rivier over. Op deze manier kunnen we de gletsjer eerst vanop het water bewonderen. Het is best wel indrukwekkend om met een klein bootje langs een muur van ijs te varen, die wel tot 80m boven water komt.
En nu komt het grote moment, we gaan dat reuzeding beklimmen. Met een korte briefing en krammen onder de schoenen, zijn we klaar om de 15km lange gletsjertong te beklimmen. We zijn even zoet met een trekking van 2u en zo hebben we toch een deeltje van de gletsjer gezien.
Het ijs van de gletsjer is zo dik en oud dat het een bijzonder blauwe kleur heeft. Op een gegeven moment, ontdekt onze gids een grot in de gletsjer, waar we een stukje (gebukt) in kunnen lopen.
Om onze dag af te sluiten, gaan we met onze laatste krachten nog naar de balkonnen, waar we voor de gletsjer staan. Je hoort de gletsjer echt leven doordat hij zich nog steeds verplaatst, kraakt en knalt de gletsjer voordurend. Terwijl wij ervoor staan breekt er juist een megastuk vanaf en er gaat zoveel lawaai bij gepaard dat het precies is of het onweert. Dit was voor ons de kers op de taart en we konden tevreden naar huis.

Groetjes
Tine en Saskia

• 07 Mei 2008 - 05:59

Nestje:

kiekeboe alles goeeee hier is het zaaaaaalig lenteweertje je kent da wel é deurtjes open vogeltjes fluiten alles ruikt heerlijk iedereen is gelukkig kortom fantastic, jaloers???tzal wel nie met wat kan ik jullie nog jaloers maken verwende nesten ;-) ja wadde dadde gletjertje beklimmen timien mega cool zot en al nie te doen wat kan ik daar nu meer op zeggen !durvertjes hopelijk hoor ik jullie nog eens voor mijn vertrek en anders kom ik wel even misbruik maken om te zeggen hoe goed ik het daar heb en aan iedereen de groetjes te doen kaartjes gespaard:-)ladies tot in dn droai dada x

• 07 Mei 2008 - 08:20

Annemie:

Tientje, Tientje, Tientje (en Saskia ook natuurlijk) super dat je dat ook meemaakt. Niet iedereen heeft het geluk om het mee te maken dat er juist een stuk afbreekt terwijl je daar bent. Iedereen hoopt het om dat te beleven maar de meesten hebben de pech dat ze het wel weten maar nooit gezien hebben. Was het mooi weer? Want die chance moet je ook hebben. Ik kijk (weeral) uit naar de foto's

• 07 Mei 2008 - 23:01

Kim:

Chance?! Die mädels hebben niets dan piet, chance, geluk, ... al wat je maar wil. En dan geraken ze eens een rugzak kwijt en staat half Latijns-Amerika op z'n kop :-) Grapje hoor, natuurlijk was het héél erg. Maar als je nu ziet wat jullie weer allemaal mee maken, denk ik toch dat het niet opweegt tegen een jeansbroek en een tandenborstel... material girls? NO WAY!
    Zalig verslag weeral, ben benieuwd naar de bijpassende kiekjes!

Dikke x van die met haar steunverband. Hey, Saskia, remember onze Billy in de clip van 'The End is the Beginning'? Mijn steunverband is een exacte kopie van die plakker op zijn buik... geweldig hé?! ;-)

• 08 Mei 2008 - 07:06

MARLEEN:

facinerend , heel mooi dat zal wel een speciale belevenis geweest zijn, zo in de gletsjer
    allee, zo 2 meiskes die de wereld een beetje dichter bij ons brengen dat is super
    n dikke mercie en doe zo verder dan kunnen wij hier ook meegenieten

• 08 Mei 2008 - 07:51

Moeke:

Wat een pracht. Het is gewoon adembenemend.k ben blij voor jullie om zo n levenservaring mee te maken.Blijf bewust genieten.
    moeke en papa

• 08 Mei 2008 - 20:42

Kim:

Amai... ja... amai.
    Niet normaal! Die kleuren, die grot, die grootsheid, je zou er bijna poëtisch van worden!
    Jullie blijven jezelf overtreffen!

x

• 10 Mei 2008 - 15:28

Mams:

nog vlug even naar de verkoelende foto s gekeken,doet deugd! hier in de eerste hitte op ons koerke is het maar liefst 36gr en dat voor mei,dus komen de prachtige ijsfotos juist op tijd.veel warme groetjes mams en paps

• 10 Mei 2008 - 18:46

Tommie:

k mis je erg veel

Saskia en Tine

Hallo iedereen, we konden onze reiskriebels niet langer bedwingen, en starten ons groot avontuur op 14 oktober. Onze plannen waren al deels gesmeed in Nepal. We moesten na 3 weken al terug naar huis, en er was nog zoveel te zien! India lag zo dichtbij, en we waren zelfs nog niet in Tibet geweest! Dus i.p.v zonder veel na te denken en in Nepal te blijven (een beetje te impulsief? :-)) Hebben we na wat voorbereiding en veel eliminaties (de wereld is echt groot) beslist om in China te starten. We gaan proberen om met deze blog jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden, en verwachten van jullie ook nu en dan eens een berichtje. Tot in China groetjes Saskia & Tine