Ushuaia
Door: Tine en Saskia
Blijf op de hoogte en volg Saskia en Tine
01 Mei 2008 | Argentinië, Buenos Aires
Na Puerto Madryn reizen we in een stuk door naar het zuidelijkste puntje van Argentinie, Tierra del Fuego, of The end of the world. Dit was oorpronkelijk niet de bedoeling om zonder tussenstop te doen, maar doordat de winter eraan komt moesten we wat sneller naar het zuiden voordat alles dicht gaat.
Wat je in Ushuaia niet mag missen is een boottochtje op het Beagle Kanaal. Dit kanaal is het vertrekpunt voor alle reizen naar Antarctica. Tijdens onze tocht hebben we een prachtig zicht op de uitlopers van het Andesgebergte, die een natuurlijke scheidingslijn is tussen Argentinie en Chili. Ook zien we een paar eilandjes met massa's Cormoral vogels (die heel erg op pinguins gelijken) en nog meer zeeleeuwen.
Op de terugweg worden we goed door elkaar geschud door de ruwe zee. Aangekomen in het dorpje, warmen we ons eerst op met een lekkere chocolademelk, voordat we naar het gevangenis museum gaan.
In een poging het stadje te bevolken, werd hier een grote gevangenis gebouwd en mocht familie van de gevangenen zich vrij vestigen in de omgeving. De betreffende gevangenis El Presidio is nu te zien als museum. De gevangenis is gebouwd zoals dat in films vaak te zien is: een centraal paviljoen, met lange hoge gangen die hierop uitkomen. Op deze plaats is ook het Maritiem museum gevestigd.
De volgende dag maken we een flinke wandeling door het Parque Nacional Tierra del Fuego. Het park ligt vlakbij de stad en biedt meren, besneeuwde bergen en strand. Dit is trouwens het enigste Argentijnse park met strand.
Doordat het hier nu herfst is, is het park op zn mooist en zien we een onbeschrijfelijk kleurenpalet.
Ondertussen is het hier beginnen sneeuwen, wat het landschap alleen maar mooier maakt voor onze laatste dag hier in "el fin del mundo".
Groetjes
Saskia en Tine
02 Mei 2008 - 08:58
Kim:
Hello ladies... here's your biggest fan!
Zeer indrukwekkende beschrijving...National Geographics zal fier op jullie zijn! Het is dus dada T-shirts en hallooooo oorverwarmers... hoeveel keer hebben jullie nu al zomer en winter gehad? Ik herinner me de laatste mutsfoto vanuit Tibet, nietwaar?
Hier alles goed, me and my steunverband are having the greatest time in the zetel... veel meer zit er voorlopig niet in. Leve de laptop!
Dikke x en tot gauw! -
02 Mei 2008 - 12:12
Annemie:
Oh Tine,je maakt me alleen nog maar ongeduldiger om het te zien. Je winter-zomer gevoel ligt toch wel helelmaal overhoop? Straks in het no-winter en no-summer gebied kan je wat op je positieven komen in voorbereiding van je zomer hier thuis. Als je straks cactussen ziet (heel veel t/s de keerkring en de evenaar), ook eens heel dicht op de grond kijken, daar zijn de mooiste, niet altijd de meest indrukwekkende vanwege hun hoogte, maar zeer mooie. In de lente bloeien die dan nog en dat zal je jammer genoeg moeten missen -
02 Mei 2008 - 13:39
Nestje:
dag vriendjes aprepo ik hoor daar ook bij é bij de biggest fan club ;-) tzal wel zien!
brrrr ik krijg het wat koud na het lezen van julie vries verhaal hier begint het stilletjes aan wat op t warmen alé dat heeft dn frank van dn vtm ons toch wijs gemaakt het beloofd een zalig weekend te worden mmmmmm lekker warm :-) met minder mooie zichten natuurlijk tis ook altijd voor dezelfde, breng eens een stukje van dat gebied mee naar hier :-)
nog 10 dagjes en ik ben ribedebie naar nee nie walibi maar amerika here i come kijk er naar uit ! amigos here you later and hope verry soon big hug smak x -
02 Mei 2008 - 22:06
Nele:
ciao sissy en saskia, jullie blijven er van genieten... super!!! ik heb ooit nog eens spreekbeurt gemaakt over beagle kanaal en tierra del fuego en zo, how cool dat jullie naar ushuaia gegaan zijn, is dat vandaar dat die shampo komt?! ik ben nu voor 3 daagjes in belgio en deze keer ben ik wel van aant genieten (zonder knie-operaties en zo)voor de rest alles goed, ook in milaan met barbara valt alles goed mee, tis daar nu al warm, camils nog in de usa maar met haar ook alles goed.
LOVE YOU, nele -
05 Mei 2008 - 13:43
MARLEEN:
Prachtige foto's , schitterend landschap en jullie zien er allebei stralend uit
iedere keer weer nieuwsgierig naar jullie foto's en berict
geniet er nog van
kijk al uit naar jullie volgend verslag
marleen