Spiritueel hervormd?
Door: Tine en Saskia
Blijf op de hoogte en volg Saskia en Tine
19 Februari 2008 | India, New Delhi
Onze dagindeling ging als volgt:
05h20 WAKE UP BELL
06h00 SATSANG (meditation & chanting)
07h30 TEA TIME
08h00 YOGA CLASS
10h00 VEGETARIAN MEAL
11h00 KARMA YOGA
12h30 COACHING CLASS (optional)
13h30 TEA TIME
14h00 LECTURE
16h00 YOGA CLASS
18h00 VEGETARIAN MEAL
20h00 SATSANG (meditation & chanting)
22h00 LIGHTS OUT
Het is wel eventjes aanpassen om ons aan een strict schema te houden, na 4 maanden losbandig te leven.
Er zijn bepaalde regels waar je je moet aan houden, we mogen vb niet zomaar de Ashram verlaten zonder pasje, je moet verplicht alle lessen bijwonen en van 22u30 tot 5u30 mag er niet gebabbeld worden.
In bed blijven liggen is hier geen optie, want we slapen in een dorm met 30 meisjes en er is altijd wel iemand die je komt wakker maken.
Na een koud douchtje vlug naar de satsang. Amaai, op je nuchtere maag een portie meditatie. En wij maar zoeken naar dat 3de oog, nooit gevonden :-)
Naast mediteren moesten we ook zingen vooral over Hare Rama Hare Krishna, wat ons een beetje een sektegevoel gaf.
Anderhalf uur was meer dan genoeg en we waren blij dat we om 7u30 een theetje konden drinken.
Dan was het tijd voor 2u intense yoga en pas om 10u konden we iets eten. Het was wel effe verschieten om iedereen in een rijtje op de grond te zien zitten eten met de handen. Ook mocht er niet gepraat worden tijdens de maaltijden.
Voor ontbijt kregen we al direct rijst met groenten. Niet direct ons favorietje, geef ons toch maar liever cornflakes. Gelukkig kunnen we nog terecht in de "health hut" voor een bananen milkshake of andere healthy snacks.
De Karma Yoga is geen yoga, maar dan krijgt iedereen een werkje gedurende een uur, vb. dorm kuisen of helpen in de health hut.
De Couching class is voor wie moeilijkheden heeft met bepaalde oefeningen en ze beter onder de knie wil krijgen.
Na de tea time is het tijd voor de lecture. Wij hebben in ons weekje 2 thema`s aan bod gekregen, waaronder "positive thinking" en "healthy food".
Direct daarna kregen we al onze 2de yoga les, gevolgd door ons avondeten, weer rijst met brolsaus.
Dan toch eventjes vrije tijd voor dat we om 20u afsluiten met de 2de satsang.
Om 22u moesten ze ons niet komen wiegen, want met zo`n druk programma (4u yoga per dag is best wel veel) vielen we als een blok in slaap.
Het was leuk om het leven in een Ashram mee te maken, maar voor een spirituele hervorming zijn we niet lang genoeg gebleven. :-)
Na ons yoga avontuur keren we terug naar de hoofdstad van Kerala, Trivandrum, om van daaruit naar Kovalam beach te gaan.
Het strand hier is een kleine tegenvaller, het valt niet te vergelijken met Varkala. We blijven dan ook maar 1 dag en gaan hierna direct naar Kanyakumari. Dit is het zuidelijkste puntje van India, waar de Arabische Oceaan, Indische Oceaan en de Bay of Bengal bij elkaar komen. Je hebt het hier snel gezien, zee, zee en nog meer zee. We overnachten hier zelfs niet en nemen direct de slaaptrein (onze laatste in India) naar Pondicherry.
En zo zijn we bijna aan het einde gekomen van onze reis door India, nog een paar dagen en we verlaten het land.
Om shanti om.
Swami Tine & Yogi Saskia
19 Februari 2008 - 10:00
Sofie:
Dag Tine en Saskia,
'k Zou graag een vlieg zijn om jullie ne keer bezig te zien! Amuseer jullie!
Vele groetjes,
Peter, Sofie en dikke kus van Stafke. -
19 Februari 2008 - 10:25
Annemie:
Oef, het sloeg al aan mijn hart dat jullie dat een week zouden doen en dan hier helemaal'gejogeerd'zouden terugkomen. Geniet maar van gewone dingen zodat we je nog herkennen als je thuis bent. -
19 Februari 2008 - 13:12
Nestje:
hey girls alles goed dn beer is voor het moment thuis dus weinig tijd voor reactie je kent hem hé alles willen doen in 48 uren denk dat ik dan ook nood heb aan een retraite kom later terug hare rama hare krishna doei miss you a lot kus -
20 Februari 2008 - 09:56
Janneman:
Volgende week "Saskia & tine in het mysterieuze Bangladesh", wauw...
Bangladesh" betekent Land van de Bengali's
Het land is gelegen ten noorden van de Golf van Bengalen en omvat voornamelijk de delta van de rivier de Ganges. Bangladesh is een van de meest dichtbevolkte landen ter wereld. Door de ligging zijn er vaak overstromingen in het land
things to do in Bangladesh:
Historische moskeeënstad Bagerhat
Ruïnes van de boeddhistische Vihara bij Paharpur
Sundarbans Mangrovebossen
Wauw, en nog veel meer....
Dit slaan Saskia en Tine zeker nie over