Pondicherry - Chennai - Reisverslag uit New Delhi, India van Saskia en Tine Deklerck Pyfferoen - WaarBenJij.nu Pondicherry - Chennai - Reisverslag uit New Delhi, India van Saskia en Tine Deklerck Pyfferoen - WaarBenJij.nu

Pondicherry - Chennai

Door: Tine en Saskia

Blijf op de hoogte en volg Saskia en Tine

20 Februari 2008 | India, New Delhi

Hier zijn we dan met ons laatste verslag uit India.

Op aanraden van medereizigers, maken we ook een stop in Pondicherry, die tot 1950 nog een Franse kolonie was. Iedereen is vol lof over dit plaatsje, maar wij vonden het toch niet zo charmant. Enkel de Franse sfeer sprak ons aan met z`n Franse straatnamen en lekkere croissants en baguettes.
Het komt er dus op neer dat we hier vooral de Franse restaurantjes bezocht hebben.

Na een busrit van 3uur, komen we aan in Chennai, de hoofdstad van Tamil Nadu.
We zijn een beetje verplicht om naar deze drukke stad te komen, want van hieruit vliegen we naar onze volgende bestemming.
We slepen ons nog naar de allerlaatste Indische tempels en nemen dan met een dubbel gevoel afscheid van India.
We vinden India een mooi en interessant land, maar soms wel een beetje zenuwslopend. De mensen hier zijn niet altijd even behulpzaam. Als je hier gepakt en gezakt een overvolle trein moet opstappen en al sukkelend je plaatsje zoek, is het frustrerend wanneer ze je dan aangapen en het liefst nog eens voor je voeten komen lopen, grrrr.

Enkele Indische anecdotes:

:-) Hier moet je er vb niet van verschieten als de taxichauffeur zich omdraait en je vraagt langs waar hij moet rijden.
:-) We vragen bij Thomas Cook wat informatie over Laos en ze moeten aan ons vragen hoe je het land speld en wat de hoofdstad is.
:-) Op een dag stonden we in een supermarkt aan de kassa te wachten op wisselgeld. We moesten nog 4 Roepies terug krijgen, maar ze hadden geen wisselgeld meer en in plaats daarvoor kregen we dan maar 4 snoepen.
:-) Dan hebben we uiteindelijk eens een lift in ons hotel, maar kunnen hem niet gebruiken want de elektriciteit valt te veel uit.

Bye bye, zwaai zwaai en tot op onze nieuwe bestemming. Neen Janneman, het wordt geen Bangladesh, maar ...

Saskia & Tine

• 20 Februari 2008 - 16:29

Kim:

Amai, we worden verwend... nog maar net bekomen van jullie Jogibear-avontuur en al direct een nieuw verslag!
    Ja, india... het lijkt allemaal geweldig op foto's maar ik kan me goed voorstellen dat er soms een geurtje aanhangt :-)
    Jullie zien er een beetje moe uit, maar zeer gelukkig. En in jullie rechterooghoek zie ik ook een stukje dat herbrond is na jullie spirituele stop...hèhè!
    Hier alles ok... nog aan het bekomen van mijn date met Billy en zijn Pompoenen. Hij was weer geweldig, in zijn lange zilveren rok. Geen enkele man buiten Billy zou ermee wegkomen... hij wel. T'is een schatje! Maar geen Disarm... gelukkig, snik!

Dikke x!

• 20 Februari 2008 - 17:11

Tommy :

dag tinnietj en saskiatj jullie stellen het daar zo te zien nog altijd heel goe
    we missen jullie zo erg niet te geloven
    k verlang tegen dat je terug zult zijn dat ik nog eens een goeie dag kan komen zeggen ( elk uur ) ;) bij ons en bij griet en stefan is het al super veel veranderd met de oprit iedereen is al aan het kijken voor hun kleren voor op de trouw van griet en stefan vele grts van je liefste neefje (l) x3

• 21 Februari 2008 - 16:19

Nestje:

ho ho kan me voorstellen dat er daar een boefingske zal mee gemoeit geweest zijn en denk vooral aan.... ja als je de foto's ziet spreekt het voor zich heb dat smoelke nog gezien:-).spannend de volgende bestemming is jammer genoeg voor jullie een weten en voor ons een raden grappig (niet) dus! jullie zien er moet ik ook toegeven wree gelukkig uit je zou voor minder hoooooo !tot de volgende bye bye

• 22 Februari 2008 - 21:01

Nele Pyf:

ciao girls, sorry dat ik al efkes niet geschreven heb, maar hier ben ik dan!!! jullie zien er precies uit als 2 indierkes, prachtige sjaals by the way, en een mooi kleurtje op t gezicht:) k wou dat ik dat stukje met de boot en de yoga retraite kon meedoen met jullie, zag er gewoonweg fantastich uit!!!! ik wil ook naar indie van de zomer, stuur je mij t adresje van de ashram eens door per favore? hier niets speciaals, volgend weekend gaan we skien, k kijk er al naar uit, Miss you tanto tanto tanto!!!! your sis nele

• 23 Februari 2008 - 10:20

Nicolas:

heel veel groetjes

• 24 Februari 2008 - 20:00

Christine:

Elke week kijk ik ernaar uit je reisverhalen te lezen en het blijft boeiend. Wij westerlingen, kunnen jullie
    route volgen maar WAT je ervaart kunnen wij ons niet voorstellen. Probeer zoveel
    mogelijk te genieten van elke moment, want dat komt nooit meer terug.
    Nog veel reisplezier.
    PS. Pieter is verhuisd!
    Wij nu alleen. 't is hier stil !!!!!!!!
    Dikke zoen van ons.

Saskia en Tine

Hallo iedereen, we konden onze reiskriebels niet langer bedwingen, en starten ons groot avontuur op 14 oktober. Onze plannen waren al deels gesmeed in Nepal. We moesten na 3 weken al terug naar huis, en er was nog zoveel te zien! India lag zo dichtbij, en we waren zelfs nog niet in Tibet geweest! Dus i.p.v zonder veel na te denken en in Nepal te blijven (een beetje te impulsief? :-)) Hebben we na wat voorbereiding en veel eliminaties (de wereld is echt groot) beslist om in China te starten. We gaan proberen om met deze blog jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden, en verwachten van jullie ook nu en dan eens een berichtje. Tot in China groetjes Saskia & Tine