Jodpur - Udaipur - Pushkar - Jaipur - Reisverslag uit New Delhi, India van Saskia en Tine Deklerck Pyfferoen - WaarBenJij.nu Jodpur - Udaipur - Pushkar - Jaipur - Reisverslag uit New Delhi, India van Saskia en Tine Deklerck Pyfferoen - WaarBenJij.nu

Jodpur - Udaipur - Pushkar - Jaipur

Door: Tine en Saskia

Blijf op de hoogte en volg Saskia en Tine

09 Januari 2008 | India, New Delhi

Jodpur
Hier zijn we dan met het vervolg.
We lopen een beetje achter waardoor we nu nog maar met onze kerstverhalen afkomen, maar inderdaad, in de woestijn vinden we niet altijd computers.
Voor onze kerst zaten we in een gezellig familiehotelletje en we werden zelfs uitgenodigd door 1 van de 3 zonen om mee te gaan naar een polowedstrijd. De wedstrijd wordt 1 maal per jaar georganiseerd door de Maharaja zelf en onze familie was uitgenodigd om te gaan. Het was een leuke ervaring om eens zo`n wedstrijd mee te maken en we mochten zelfs op de VIP tribune zitten. De zoon bleek de lokale roddeltante te zijn en al snel waren we op de hoogte van alle nieuwtjes over de aanwezige families :-)
Voor kerstavond verwennen we onszelf met een paar lekkere hapjes en placeren we ons op het dak van het hotel. Het was een rustig avondje, gewoon gezellig met ons tweetjes.
Zoals jullie al vernomen hebben van Janneman, heb je ook hier een fort met paleis die inderdaad uitkijkt op de blauwe stad. In de oude stad staat er een mooie klokketoren, maar we houden het er niet lang vol door de enorme drukte en chaos.
Aangezien we dit jaar geen pakjes konden openen, hebben we onszelf voor 1 dag een auto met chauffeur cadeau gedaan.
Zo kunnen we onderweg een bezoekje brengen aan RANAKPUR, waar de belangrijkste Jain tempel van Indie staat. Onze lunch nemen we hier in de tempel en het was precies of we terug in een grote schoolrefter zaten. Voor de eerste keer moesten ook wij alles met de hand eten, wat niet zo simpel is. Rijst met een sausje kan je nog niet zo makkelijk in een bolletje kneden en in je mond steken zonder te morsen:-)
De tempel is volledig in wit marmer en alle zuilen (1444) zijn bewerkt, je kan er geen 2 dezelfde vinden.

Udaipur
Hier moeten we afscheid nemen van onze auto en ruilen hem in voor een relaxed hotelletje. Op het dak van ons hotel hebben we een mooi zicht op het Lake Palace Hotel island.
Doordat we hier toffe mensen leren kennen en we al snel een groepje vormen, beslissen we om hier allemaal samen oudejaar te vieren. Het wordt een rooftop-party met vuurwerk, een grote chocoladetaart en natuurlijk een ietsie pietsie beetje drank :-)
Om de kater af te werken, maken we een tochtje op het Pichola Lake met een pedalo. Zo kunnen we rond het paleis varen waar ook de James Bond film "Octopussy" gefilmd is.
In Shilpgram, een dorpje naast Udaipur, is er net een festival aan de gang, waar we allemaal samen naartoe gaan. Er is hier vanalles te doen; verschillende dansoptredens, eetkraampjes, winkeltjes en er staat zelfs een stokoude kermis. Het gezellig sfeertje deed ons denken aan een avondmarkt van bij ons thuis.

Pushkar
Pushkar is een klein gezellig dorpje met honderden tempels en een heilig meer, waar massa`s pelgrims naartoe komen om te bidden en baden in het meer. Zelf worden we ook gezegend met heilig water en nu zijn wij en onze familie voor altijd beschermd. Om af te sluiten krijgen we een grote tika op ons voorhooofd en mogen we gaan in vrede.
Van de honderden tempels bezoeken we de 2 belangrijkste, want we kunnen al die mooie winkels toch niet zomaar voorbij lopen.

Jaipur
De hoofdstad van Rajasthan of ook wel de Pink City genoemd, is onze laatste stop in Rajasthan. Het City Palace hier is een volledig complex met binnenkoertjes, tuinen en bijgebouwen. Ook wel een mooi complex, maar we hebben de paleizen en forts nu wel gezien. Toch nemen we snel nog even een kijkje naar de Palace of the Winds, om een foto te nemen van de mooie facade.

We verlaten Rajasthan en keren via Agra terug naar Delhi.

God zegend en bewaard u
Groetjes, de 2 heilige boontjes

• 09 Januari 2008 - 16:15

Janneman:

Wauw...

• 09 Januari 2008 - 16:20

Mams:

ben ne keer den eersten!amai op de vip tribune wat een eer.en was het zon beetje de waregem koersen van india?toch iets om nooit te vergeten.dikke knuf.....

• 09 Januari 2008 - 20:58

Annemie:

aha,da's een grote boterham goed,mooi, leuk nieuws. Om te watertanden!Morgen probeer ik die plaatsjes eens te vinden op een kaart want ik kan mij helemaal niet oriënteren ginder ver.

• 10 Januari 2008 - 10:08

Nestje:

halootjes apposteltjes,
    dat jullie gezegend zijn da is een punt maar heilig (moet toch even lachen nu)no way hozee!wel een super ervaring weeral amaai tis toch echt een serieuse brok lectuur die we van jullie krijgen te verwerken tis telkens weer ongelooflijk wat jullie allemaal beleven. heb steeds een vod bij om af en toe wat kwijl af te deppen hi hi .gisteren naar nathalia geweest twas super crimineel de max een wijf met ballen aan haar lijf twas plezant!alé meiskes mis jullie een dikke knuffel en likje van boemertje dada x

• 10 Januari 2008 - 17:39

J-Lo:

Helaba,
    Niet te doen, niet te doen. Super, hoe jullie je ogen de kost geven en wij mogen daar een beetje van meegenieten! Bedankt om ons zo regelmatig op de hoogte te houden. Het ziet er allemaal adembenemend uit, we zijn blij dat jullie er zo kunnen van genieten en jullie zo goed amuseren. Hier zijn de feestdagen ook weer voorbij en het werkleven gaat gewoon verder. af en toe zouden we toch eens jaloers zijn hoor!
    so, girls, geniet nog verder, stel het nog goed en denk af en toe eens aan ons hé?
    Dikke kus,
    Joke en Lore

• 10 Januari 2008 - 18:12

Moeke:

Het is alsof jullie daar inwoners zijn.Jullie horen er zo bij. Mijn mond valt open van al dat moois dat jullie ons tonen. Blijf ons op de hoogte houden van jullie belevenissen
    Dikke, dikke knuffel moeke en papa

• 10 Januari 2008 - 18:41

Kim:

Phuh, jullie denken dat jullie meer zien dan wij, maar de gemiddelde Belg heeft al die dingen óók al gezien hoor...dat land is gewoon een kopie van het paleis van Ali Baba in Efteling... flauw hoor, dat allemaal nabootsen, awoooeeee! :-)
    Jaja, het ziet er allemaal weer geweldig uit...en feesten kan je blijkbaar overal, zelfs op de rooftop van Jakka Makka! That's our girls!
    Hier alles ok, koud ... en nat... en koud ... maar ok!
    Wie loves joe end we misses joe a lot! Bieg kiesses!

• 12 Januari 2008 - 20:20

Angel, Stef En....:

Dag Saskia en dag Tine,
    We zitten hier te genieten van jullie foto's, video's en verslagjes. Saskia, je moeder had ons in feite al in geuren en kleuren jullie reisverhaal verteld en we moeten haar gelijk geven, het ziet er daar allemaal prachtig uit. We zitten hier te nieuwjaren met je ouders. De drank vloeit rijkelijk, de verhalen ook, en terwijl kwijlen we hier bij het zien van al dat schoons op jullie site. Zeg, ik vind zo'n muts schitterend, 'k zou willen vragen om er een mee te brengen tegen dat ik ga skiën maar jullie zullen nog niet terug zijn tegen dat ik weg ben.
    Allez, amuseer jullie nog, nu we de weg kennen (lees website adres) gaan we eens meer een bezoekje brengen.
    Vele groetjes van aan zeetje, Angélique en ook Stephanie, Dimitri, Karim, de twee Nathans, Emile, en ja je moeder en vader liggen hier ook ergens.

Saskia en Tine

Hallo iedereen, we konden onze reiskriebels niet langer bedwingen, en starten ons groot avontuur op 14 oktober. Onze plannen waren al deels gesmeed in Nepal. We moesten na 3 weken al terug naar huis, en er was nog zoveel te zien! India lag zo dichtbij, en we waren zelfs nog niet in Tibet geweest! Dus i.p.v zonder veel na te denken en in Nepal te blijven (een beetje te impulsief? :-)) Hebben we na wat voorbereiding en veel eliminaties (de wereld is echt groot) beslist om in China te starten. We gaan proberen om met deze blog jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden, en verwachten van jullie ook nu en dan eens een berichtje. Tot in China groetjes Saskia & Tine