Mandawa - Bikaner - Jaisalmer - Reisverslag uit New Delhi, India van Saskia en Tine Deklerck Pyfferoen - WaarBenJij.nu Mandawa - Bikaner - Jaisalmer - Reisverslag uit New Delhi, India van Saskia en Tine Deklerck Pyfferoen - WaarBenJij.nu

Mandawa - Bikaner - Jaisalmer

Door: Tine en Saskia

Blijf op de hoogte en volg Saskia en Tine

03 Januari 2008 | India, New Delhi

Mandawa
Vanuit Delhi nemen we onze eerste Indische slaapbus. Na heel wat klimmen en klauteren over dozen, zakken en mensen, arriveren we in ons kooitje. Het valt beter mee dan we dachten, want we kunnen ons kooitje afsluiten met een hek zodat niemand ons ziet. Om 5 u `s morgens komen we aan in een dorpje net voor Mandawa, waar we nog 2u wachten op onze volgende bus. Samen met enkele Indiers van de bus, zetten we ons buiten aan een klein kraampje en drinken we een kopje chai.
Aangekomen in Mandawa vinden we direct een splinternieuw hotelletje waar we tijdens het ontbijt aangesproken worden door een gast die ons door de stad wil leiden. We gaan akkoord, maar maken wel duidelijk dat hij van ons geen geld moet verwachten. Dit is voor hem geen probleem, want hij krijgt geld genoeg van de goden :-) wat dit ook mag betekenen..
Hij brengt ons naar een paar havelis; dit zijn oude woningen die volledig beschilderd en versierd zijn, die rijke kooplieden op hun handelsroute lieten bouwen. Na de 2de haveli zijn we onze "zogezegde gids" al beu en proberen we hem op een vriendelijke manier af te wimpelen. Zo kunnen we op ons gemak dit kleine dorpje verkennen. In de namiddag nemen we een bus naar Fatehpur, een gelijkaardig woestijndorpje met nog meer havelis.

Bikaner
Na 1 nachtje in Mandawa zetten we verder naar Bikaner. Hier bezoeken we het fort en de oude stad met zn tempels. In het fort is er een goed bewaard paleis met nog veel voorwerpen en foto`s van vroeger, waardoor we een goed idee kregen hoe de Maharaja`s hier leefden.
Een riksjaw-ritje door de oude stad van Bikaner, is net als een safari door een jungle van mensen, koeien, honden en kamelen.
Op onze laatste dag nemen we een echte safari en per kameel gaan we de zonsondergang in de woestijn tegemoed.
Onze safari duurt 3u maar dat is meer dan genoeg, want je hebt de "woestijn" (eigenlijk duinen) na een paar uur wel gezien. `s Avonds nemen we de slaaptrein naar Jaisalmer. Wat openbaar vervoer betreft, zijn we in China toch wel een beetje verwend geweest. Hier moeten we het stellen met een gewone plank, zonder enige dekens en een paar dronken mannen.

Jaisalmer
We worden vriendelijk ontvangen in ons hotel en vliegen meteen de stad in. We trekken naar het fort, die hier eigenlijk een gans dorp is, gevuld met leuke winkeltjes. Je kan al raden wat dit als gevolg heeft. Heel veel tempels hebben we hier niet gezien :-)
Na nog een halve dag in het fort, (meer kan ons budget niet aan) vertrekken we naar Jodhpur.

We komen later terug met nog meer woestijnverslagen.
Tot dan, groetjes
Tine en Saskia

• 03 Januari 2008 - 16:27

Nestje:

hello again indineesjes wel leuk é zeg op, zo'n lelijk beest een ritje wagen op het zanderige woestijn gebied ik kom waarschijnlijk niet meer bij als ik op da beest zou zitten en sas in de sahara tussen 2 kamelen zat alibaba met zn tingelieng te spelen nie gezien zo toevallig daar ergens te velde?het ziet er daar prachtig uit de gebouwen en zo maar tergelijkertijd ook wa vies of ben ik mis?alé jullie hebben het daar ook naar jullie zin da is het voornaamste! tot in jodhpur vriendjes doei ps we hebben de eerste sneeuwvlokjes over ons klein landje gekregen vadaag

• 03 Januari 2008 - 16:41

Janneman:

Een aantal steden in Rajasthan heeft een specifieke kleur waarmee ze zich associëren. Zo wordt Jaipur de roze stad genoemd, Jaisalmer de gouden stad en Jodhpur de blauwe stad. De bijnaam van Jodhpur komt van de kleur van de muren van huizen in de oude binnenstad. Traditioneel betekende een blauwe kleur van een huis dat de bewoners tot de Brahmin kaste behoren, maar tegenwoordig hebben ook andere bewoners hun huizen blauw geschilderd. Behalve dat het sterke contrast met het stoffige woestijnlandschap rond de stad toeristen trekt wordt gedacht dat blauw muggen tegenhoudt.

Umaid Bhavan Paleis: dit is één van India's bekendste paleizen, hoewel het niet erg oud is. De bouw van dit paleis, bestemd voor maharadja Umaid Singh, begon in 1929. Het project was vooral bedoeld om duizenden mensen aan werk te helpen tijdens een periode van droogte. Het gebouw bevat meer dan 90.000 m3 marmer. Ook werd lokale zandsteen, zogenaamde Chittar zandsteen, gebruikt. Om die reden heeft het paleis onder de lokale bevolking de bijnaam "Chitra paleis". De architectuur van het paleis is een typisch voorbeeld van de Indo-Sarceense stijl. Tegenwoordig biedt het paleis ruimte aan een museum, een hotel en woonruimte voor de koninklijke familie van Jodhpur.

Wauw...

Dit en veel meer avonturen in Jodhpur, volgende week op "waar ben jij nu"

• 04 Januari 2008 - 21:47

Kim:

Ola Chicas!

Alles goed aan jullie kant van de toverbal? Het ziet er écht wel 1001 nacht uit... er kan ieder moment een fakir op zijn tapijt achter jullie aan wapperen of een dronkaard liggen slapen op een spijkerbed (of was het omgekeerd? :-))
    Lief zijn tegen de gidsen hé daar, voor je't weet bewaren ze jullie in de mand van de slangenbezweerder of in het beste geval in een vaas met heerlijk geurende olieën...
    Sorry, ik liet mij even gaan...

Dikke x!

• 05 Januari 2008 - 17:29

Aurore:

Gelukkig 2008! and thanks for the message & video... Echt geestig.:-D
    Ondertussen schijnen jullie jullie daar niet te vervelen tussen de sprookjes-achtige tempels, en met die ooh zo typische beestjes. Zelf enkel nog op een dromedaris gezeten...en dat ging ook met slechts een bult ;-) Thus, waiting for next funny report!! Greetz and enjoy

• 09 Januari 2008 - 10:02

Annemie:

dag Tine en Saskia,
    ik weet wel dat we verwend waren de laatste weken met jullie nieuws en dat er in de 'woestijn' allicht niet teveel internetmogelijkheden zijn maar ik kijk toch heel verlangend uit naar een nieuwe brief en foto's. Ik geniet op die manier mee van wat aan die kanten van de wereld te zien is. Van aan onze kanten is er niet veel speciaals, gewoon grijs niet te koud januariweer. Volgende week gaan we naar Zwitserland om te genieten van het echte koude winterweer en om te skiën voor diegenen die kunnen en mogen.
    daag,Annemie

Saskia en Tine

Hallo iedereen, we konden onze reiskriebels niet langer bedwingen, en starten ons groot avontuur op 14 oktober. Onze plannen waren al deels gesmeed in Nepal. We moesten na 3 weken al terug naar huis, en er was nog zoveel te zien! India lag zo dichtbij, en we waren zelfs nog niet in Tibet geweest! Dus i.p.v zonder veel na te denken en in Nepal te blijven (een beetje te impulsief? :-)) Hebben we na wat voorbereiding en veel eliminaties (de wereld is echt groot) beslist om in China te starten. We gaan proberen om met deze blog jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden, en verwachten van jullie ook nu en dan eens een berichtje. Tot in China groetjes Saskia & Tine