Yangshuo - Reisverslag uit Yangshuo, China van Saskia en Tine Deklerck Pyfferoen - WaarBenJij.nu Yangshuo - Reisverslag uit Yangshuo, China van Saskia en Tine Deklerck Pyfferoen - WaarBenJij.nu

Yangshuo

Door: Saskia & Tine

Blijf op de hoogte en volg Saskia en Tine

19 November 2007 | China, Yangshuo

Eindelijk komen we aan in een klein dorpje, hier hebben we naar uitgekeken.
We zitten nu helemaal tussen het karstgebergte en de Li-rivier ligt op 5 min van ons hotel.
Op die rivier wordt er nog op de oude manier gevist, met aalscholvers. Per bootje zijn we eens gaan kijken hoe dat in z`n werk gaat. Er wordt een touwtje rond de vogels hun nek gesnoerd zodat ze de gevangen vis niet kunnen doorslikken. Daarna worden ze in het water gestuurd en zwemmen ze voor de boot. Wanneer de visser ziet dat ze vis gevangen hebben haalt hij ze uit het water en peutert de vis uit hun bek. We zijn blij om het gezien te hebben, maar het is wel een super toeristisch gebeuren.

We hebben ervan genoten om eens rustig rond te slenteren in autovrije straatjes.
Hier was het de iedeale gelegenheid om eens een fiets te huren en we gaan op verkenning met de tandem.
We rijden naar de Moonhill en na het beklimmen van heel wat trappen, bereiken we de top.
Na de beklimming zoeken we wat afkoeling in de Water Cave. Er ligt een klein bootje te wachten om ons mee te nemen in de grot. Eerst krijgen we een rondleiding door een gids die ervan profiteerde om in onze decollete te kijken, telkens als hij ons naar boven liet kijken, de sloeber!
Nu is het tijd voor het plezantste gedeelte van de grot, een reusachtig modderbad met natuurlijke glijbanen. Na wat modderworstelen, mochten we ons al zemmend afspoelen in een grote plas. We moeten nu wel nat in onze kleren kruipen, want onze handdoek hadden we vergeten. Na de zempartij lopen we nog dieper de grot in naar de waterval, dit is echt een gigantische grot.

We wilden zelf eens de Chinese keuken onder de knie krijgen en beslissen om een kookles te volgen. `s Morgens gaan we eerst met de kok naar de markt, waar we onze ingredienten zelf mogen kiezen. Na de inkopen neemt de chef ons mee op z`n motto naar de school. Het eerste wat we leren zijn groentjes kuisen en een ei bakken. Het was een leuke ervaring, maar heel veel hebben we er toch niet uit geleerd, het was meer een kijkles.

De rijstvelden bevielen ons beter. Na een paar busritten bereiken we een serieuze hoogte en klimmen nog wat verder langs de rijstvelden om zo de top te bereiken. Daar genieten we van een spectaculair zicht.
Zelfs `s avonds is er hier veel te doen, alle winkeltjes blijven open en er zijn bars in overvloed. Naast dat is er ook een spectaculaire lightshow te zien. Een show waar we overdonderd worden door muziek, dans, licht en dit alles op het water.
Als afsluiter gaan we naar Xing Ping, om daar met een bamboebootje het mooiste gedeelte van de Li-rivier af te varen.

Na een kleine week hier, hebben we alles gezien en maken we ons klaar om naar Kunming te gaan.

Groetjes
Tine en saskia

• 19 November 2007 - 10:38

Janneman:

Sjiek,

amai, da ga ik ook eens doen, veel beter dan centerparcs de Haan ;o). khad da vissen es gezien op peking express, die zijn daar ook gepasseerd, mooie streek het karstgebergte en de moonhill. zou ik ook wel es willen zien, komt nog wel... alez, vele dolle avonturen, groetjes janneman

• 19 November 2007 - 10:42

Janneman:

Moon Hill vanuit YangshuoYuèliàng Shn, (Moon Hill) is een toeristische attractie een aantal kilometer buiten de stad Yangshuo in de provincie Guangxi. De naam komt van de halfronde boog in de berg. Visueel heeft het wat weg van de Pont d'Arc in Frankrijk, met als belangrijk verschil dat Yueliang Shan veel hoger staat. Het gat is wat overgebleven van een Kalksteen grot en is uitgesleten door water dat door de grot stroomde.

Voor de wandelaars werd een betonnen pad aangelegd naar de berg, en er zijn verschillende klimroutes.

wauw,

• 19 November 2007 - 17:27

Vanessa:

whoaw zo tof ikke ook modderbad willen chic amai wat een mooie plek ongelooflijk!de kookles ziet er daar wel minder gezellig uit als hier wel leuke ervaring natuurkijk!pietzakken big hug vanestje tot in kunming x

• 19 November 2007 - 18:22

Mams:

waaaw!geweldig!!!

• 19 November 2007 - 20:14

Moeke:

Jullie maken ons wel jaloers. Zo nprachtige ervaringen dat jullie meemaken. Geniet er maar met volle teugen van.
    Het landschap ziet er prachtig uit heel wat anders dan de steden dat jullie bezochten.
    Dikke knuffel
    moeke en papa

• 19 November 2007 - 21:36

Annemie:

amaai Tine!! En zeggen dat je het vroeger niet zo had voor diertjes en nu mag dat beestje zomaar op je arm zitten.
    Leer maar lekker Chinees koken dan mag je dat voor ons eens demonstreren en uitleggen wat we voorgeschoteld krijgen want bij 'den chinees' snap ik er niet veel van en smaakt het allemaal eender.
    't Amusement verder, Johan & Annemie

• 20 November 2007 - 12:17

Kim :

Hello again!

Het blijft allemaal geweldig klinken! Terwijl het hier stilaan écht koud wordt, genieten jullie van fietsen (onmogelijk hier, of je vingers vallen eraf), winkelen (al even onmogelijk, alle centjes gaan naar het nieuwe stekje), en rondkuieren (helemaal een utopie, werken, werken, werken).
    De steken van jaloezie worden stilaan een blijvend pijnlijk gevoel...
    Verder alles ok hier, de Pumpkins komen op 19 februari nog eens terug naar BXL, enals dit geen reden is om vroegtijdig terug te komen, weet ik het ook niet meer :-)
    Ondertussen maken we ons klaar voor de Zwinneblomme van komende zaterdag. Foto's volgen!
    Dikke, dikke x en tot gauw!

• 20 November 2007 - 13:32

Aurore:

Ciao
    geen gebrek aan variatie, zo te zien! dat modderbad ziet er de max uit :-D en het CHinese platteland verrast met adembenemende landschappen !! (de Chinese keuken dan even buiten beschouwing genomen)Over het Chinese nachtleven blijven jullie nogal vaag?!hmmm . T amusement, en profiteer er nog veel van!!! Greetz

• 21 November 2007 - 12:14

Lieselot:

heyhey!
    ik zou nu ook wel deugd hebben van zo'n modderbadje, Tine ik zie dat je tijdens de kookles je grijze pull aanhebt (gekocht in Gent remember)vele vele groetjes en have fun hé!

• 21 November 2007 - 13:05

Thomas:

super echt waar
    misj je ga nog wel were komn e
    cva grts
    tommy

• 21 November 2007 - 15:17

Marleentje:

amaai, zo een modderbadje, goed voor jullie huid zeker? die chinezen zijn toch een raar volk, of ze verkleden zich in zwarte hondjes of ze loeren in de decolte toch opletten
    geniet er maar van, het zal wel een leuke ervaring zijn, het ziet er daar ook heel mooi uit
    groetjes,
    jan en marleentje

• 21 November 2007 - 19:51

Pol, Gerdje En Kids:

Ook in Veurne volgen we jullie op de voet. Leuk met die site, zo kan iedereen wat mee genieten van jullie avontuurlijke reis (waarschijnlijk ook een geruststelling voor nonkel wiwi :-). Geniet er verder van en tot binnenkort. Veel grts van ons allen.

• 22 November 2007 - 18:54

Jaicy En Jeroen:

amaai pietzakken!! en wij maar werken. Ik zou graag willen ruilen. Schitterend uitzicht, zalig modderbad en mooi dingen dat jullie al gezien hebben. Wij gunnen jullie het van harte!! Een onvergetelijke ervaring.

Groetjes en tot later

• 26 November 2007 - 19:58

Kim:

Hey Miss China's!
    Alles goed daar? Ik heb ondertussen een gaatje gevonden voor het hertypen van mijn vermiste mail. Check je hotmail-adres voor juicy gossip, cheeky nieuwtjes en een hoop redenen om snel terug te komen :-)

Dikke x

• 26 November 2007 - 21:55

Trijn:

dag tineke en saskia, fantastisch meidjes, het kietelt overal als k jullie bezig zie, ben serieus een kansje op de lotto aan het overwegen. echt de moeite... ga nu dodooke doen maar mail je morgen met alle vettige roddels van het thuisfront. hihi nu ben je benieuwd e... dikke kus xx

• 27 November 2007 - 18:00

Jürgen Biebauw:

Hallo Tine,

Ik heb de link naar deze site via je vader gekregen.
    Mooie foto's, zo te zien is er veel moois te zien en te beleven.
    Een avontuur dat je altijd zal bijblijven, denk ik!
    Nog een tof vervolg van de reis toegewenst!

Jürgen en Evelyne

• 28 November 2007 - 13:01

Heidi:

schitterend !

• 28 November 2007 - 20:36

Tante Krol:

Tinietje, we missen je zo...vooral Jakob en Laura zien Kerst niet zitten zonder jou.Kunt ge niet effekens afkomen, dan zijn mijn dutskes content.Wish I was there, 't ziet er daar echt schitterend uit.Nog veel plezier gedurende 't vervolg van jullie reis.
    Heel veel kusjes...

• 09 December 2007 - 20:58

Sister Nele:

Zusje, dankje voor je berichtje vanop de trein, hoop dat je t mijne gekregen hebt! ik heb zo eventjes heel stiekem gedacht om jullie efkes te komen bezoeken met de kerstdagen (want miss you oh so bad!!!) maar k kan mij met moeite een terugticket naar belgie permiteren, wished you would be with us at home for Xmass...ik bel je zeker op in de vakantie met de telefoon van thuis!! zo grappig dat jullie naakt in die modder zaten, de chineesjes zijn toch niet te zot gekomen hé:) jullie zien er zo gelukkig uit, blijf maar genieten! waw waw waw, hope i was there with you, doe je vele groetjes aan Saskia
    tanti baci from cami and me