Battam Bang - Stung Treng - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Saskia en Tine Deklerck Pyfferoen - WaarBenJij.nu Battam Bang - Stung Treng - Reisverslag uit Phnom-Penh, Cambodja van Saskia en Tine Deklerck Pyfferoen - WaarBenJij.nu

Battam Bang - Stung Treng

Door: Tine en Saskia

Blijf op de hoogte en volg Saskia en Tine

07 Maart 2008 | Cambodja, Phnom-Penh

Dag iedereen.
Na de verbluffende tempels van Angkor, gaan we naar BATTAM BANG.

We trekken met een brommertje door deze landelijke streek en zien nog hoe het Cambodiaanse leven er hier aan toe gaat.
Na 10 min op de brommer, zie je ons bijna niet meer zitten onder het stof en schaffen ons snel een monddoekje aan. We passeren verschillende tempels en "The Killing Caves" die nog overgebleven zijn van in de Khmer rouge periode. Om onze dagtrip af te sluiten, nemen we de bamboetrein terug naar Battam Bang. Watte, een bamboetrein? Dit is eigenlijk een illegaal vervoersmiddel, want de spoorlijn is nog in gebruik. Er worden 2 ijzeren wielen op het spoor gelegd, met daarop een bamboeplatvorm die dan door middel van een motortje aangedreven wordt. We springen erop met brommer enal en nu maar hopen dat er geen trein afkomt. Ze verzekeren ons dat de kans klein is, want er passeert maar 1 x per week een trein op dit spoor, oef!

Na de 2de grootste stad, reizen we door naar PHNOM PENH, de hoofdstad van Cambodja. Naast het Koninklijk Paleis met de imposante Zilveren Pagode (met zn 5329 zilveren vloertegels), bezoeken we het Tuol Slengmuseum. Dit voormalige martelcentrum van de Rode Khmer getuigt van een wreed verleden. Een bezoek aan de Killing Fields en het museum, doen ons stilstaan bij de gruweldaden van het regime van Pol Pot.

In KRATIE brengen we een bezoek aan de zeldzame Irrawadi dolfijnen, die hoog op de lijst van beschermde diersoorten staan. De Irrawadi dolfijnen zijn geen flippers, dus kunnen we jullie niet laten meegenieten met foto`s.

Onze voorlaatste stop is BANLUNG, die al dicht bij de grens van Laos en Vietnam ligt. Het is hier nog helemaal niet toeristisch en dat ondervinden we bij het zoeken naar een hotel en ook aan de wegen die nog totaal niet aangelegd zijn. Dat wordt weer stof eten :-)
Op 5 km van Banlung ligt het mooie Yaklom meer in een oude krater van een vulkaan. Door de hobbelige wegen en smalle paadjes bereiken we per brommer de 2 mooiste watervallen van de streek en keren van daaruit per olifant terug naar `t hotel langs de ruberplantages.

Zo komen we al aan het eind van onze trip in Cambodja en nemen we vanuit STUNG TRENG de boot naar Laos.

Groetjes
Saskia en Tine

• 07 Maart 2008 - 08:23

Kim:

Heylaba! Amai, that's some culture. Jullie wentelen jullie helemaal in het alledaagse leven daar! ben al benieuwd naar foto's van jullie op je bamboetrein... een giller!
    Hier alles ok. Gisteren met Vanessa naar Raf Coppens geweest met het gedacht dat we eens goed gingen kunnen lachen...NOT! Hij was zo droog als het stof tijdens jullie brommertochtje. Dan maar stapje gezet in Brugge en nu zit ik hier...met panda-ogen en een funny gevoel in m'n maagje. We worden oud... allé, ik toch!
    Dikke x

• 07 Maart 2008 - 08:37

Nestje:

hello hello ladies alles goed daar aan de overkant ?hier alles bien gedaan met de zachte lentedagen werd ingeruild voor mottige maartse buien belgie's weertje dus.gisteren naar raf coppens lacht uit geweest of was het wij lachen rafke uit amai een heel andere raf of gewoonlijk nie goe jong mo achteraf en de nodige teustjes da allemaal weer goe gemaakt :-)hééél plezant aleen dn beer dacht daar anders over oepsie ;-)(verslagke volgt)hihi .
    alé eens iets heel anders é zeg met de broem broem het mooie landscap bezichtigen die af en toe belemmert word door de nodige stofwolkjes fun!!klinkt weer als muziek in de oortjes have fun girls!!tot gauw buddy's dikke knuf smak dada

• 07 Maart 2008 - 12:50

Janneman:

Wist je dat de Verenigde Belgische Staten ontstond als een confederatie uit een reeks onafhankelijkheidsverklaringen van de vorstendommen van de Oostenrijkse Nederlanden op 11 januari 1790. Ze bestond tot december 1790, De eerste Belgische revolutie, 40 jaar voor de Belgische onafhankelijkheid (interessante tijd)

En wiste je dat, niet nederlanders, maar walen samen met enkele vlamingen de stichters zijn van "Novo Belgica -> Nieuw Amsterdam -> New York", overgezet met een schip, gecharterd door de West-Indische Compagnie, de "Nieuw Nederlandt", in mei 1724.
    Misschien een idee voor een volgende stop van saskia en tine going oriental, dit zou pas onverwacht zijn hé

Wauw... volgende week meer Facts an Figures over de volgende bestemming, Novo Belgica (oftewel New York) wie weet

• 08 Maart 2008 - 12:21

Annemie:

wauw!! machtig!hoe gaan jullie al die emoties en ervaringen onthouden om ons in.......????? (welke maand van 2008?) te vertellen?

• 10 Maart 2008 - 16:06

Strellibende Brugge:

Héla meiden! Wij kennen alleen Saskia, maar dat doet er niet toe! moet horen...
    via via bij de concullega's uit Brugge blijkt iemand haar zus een goeie vriendin van je te zijn dus daardoor ... ongelooflijk toevallig... een berichtje uit Brugge! Ge moet daarvoor al 4 maanden weg zijn !!!
    Ik heb met open mond jullie avonturen bewonderd, zeg wel, fantastisch Sas !! ben benieuwd waar jullie nog allemaal heen gaan, heb geen benul. Hebben jullie een kaart op deze site met de uitgestippelde route?
    Jullie gelukzakken, geniet er met volle teugen van!!!

vele groetjes van Laure en de rest

• 10 Maart 2008 - 19:36

Yolande En Freddy:

dag sakia en tina alles orde volgens de foto's ziet alles prima uit mooie foto's ik wou dat ik het ook eens kon zien maar ben te oud daarvoor maar jullie zijn nog jong geniet er nog van groetjes uit westkapelle tot nog eens daaaaaaaaaaag

• 13 Maart 2008 - 00:39

Pieter:

Hey,
    Een leuk alternatief op het openbaar vervoer, misschien iets voor de nmbs in belgië. Machtige foto's van zoveel verschillende mensen en gewoontes en natuur. Pazzop tis hier ook schoon hé, we hebben hier de kerktorentjes in de regen en gras in onze tuin en meisjes met sjakoskes van dolcé & gabana. Net iets anders maar toch bijna tzelfde... Have fun greetz pieter

• 13 Maart 2008 - 08:01

Kim:

Hallllooooooooo? Is er geen wireless internet op die bamboetrein misschien? De faciliteiten zijn daar ook niet wat ze moeten zijn hé...? :-)
    Dikke x, hopelijk tot gauw!

Saskia en Tine

Hallo iedereen, we konden onze reiskriebels niet langer bedwingen, en starten ons groot avontuur op 14 oktober. Onze plannen waren al deels gesmeed in Nepal. We moesten na 3 weken al terug naar huis, en er was nog zoveel te zien! India lag zo dichtbij, en we waren zelfs nog niet in Tibet geweest! Dus i.p.v zonder veel na te denken en in Nepal te blijven (een beetje te impulsief? :-)) Hebben we na wat voorbereiding en veel eliminaties (de wereld is echt groot) beslist om in China te starten. We gaan proberen om met deze blog jullie zo goed mogelijk op de hoogte te houden, en verwachten van jullie ook nu en dan eens een berichtje. Tot in China groetjes Saskia & Tine